İş

Shell Türkiye ve Science Virus Önde Programı İlk Mezunlarını Verdi

Gençlere yeni nesil yetkinlikler kazandıran, onları toplumsal konularda sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmeye teşvik eden Shell Türkiye. IDE programın ilk devresini tamamladı. Yeni nesil öğrenme girişimi  Bilim Virus işbirliği ile İLERLEME IDE Programa katılan farklı üniversitelerden gençler mezuniyet belgelerini aldı. Mezuniyet Günü’nde Shell Türkiye’ye temel oluşturan 4 proje açıklandı.

1923’ten beri Türkiye’de ekonomik, çevresel ve sosyal ilerleme için çalışan Shell, bir gençlik sosyal yatırım programıdır. İLERİ IDE genç üniversite öğrencilerine yeni nesil yetkinlikler kazanmaları ve toplumsal konularda sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmeleri için destek olacak yeni bir platform sunuyor. PROGRESS, Shell Türkiye’nin 100. kuruluş yıldönümünde lanse edildi IDEProgramın ilk döneminde üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarında eğitim gören 100 genç mezun oldu.

Programı başarıyla tamamlayan ve yeni nesil yetkinlikler kazanan gençler, 16 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen Mezuniyet Günü’nde buluştu. Tüm gün süren etkinlikte 11 takım, projelerini eş zamanlı olarak ADVANCED ve heyet üyelerinin değerlendirmesine sundu. IDE Mezuniyet belgelerini aldılar. Heyetin değerlendirmesi sonucunda seçilen 4 proje Shell Türkiye tarafından tohum bazında finanse edilerek hayata geçirilecek.

Shell Türkiye’den tohum takviyesi alacak projeler heyet tarafından değerlendirilir. Biopower, Green Breath, Daha Saf Hava / Metan2Power ve Akıllı Atık Kutusuolarak ilan edildi.

projelerden ilki BioPowe r’, güç gereksinimleri hakkında bilgi sağlamak ve sürdürülebilir güç analitiğini desteklemek için kırsal alanlarda biyokütleden biyogaz üretmek üzere geliştirilmiştir. ‘ Yeşil Nefes ‘ projesi, mikroalg ve alg kullanımıyla karbondioksit seviyesini düşürerek doğadaki karbon döngüsüne katkıda bulunmayı, metropol şehirlerdeki düşük hava kalitesini iyileştirerek karbon salınımını düşürmeyi hedefliyor. ‘ Daha Temiz Hava’/ ‘Methane2Power ‘ projesi ise ineklerin sindirimi sırasında ortaya çıkan ve sera gazı emisyonlarının %12’sini oluşturan metan gazının biyogaza dönüştürülerek saf elektrik üretilmesini hedefliyor. ‘ Akıllı Çöp Kovasıatıkların en verimli şekilde ayrıştırılıp depolanmasını sağlamayı ve şehirlerde geri dönüşümü teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

3 modülde aktarılan yeni nesil yetkinlikler

İLERİ IDEProgram 3 ana modülden oluşmaktadır: öğrenme modülü, iş simülasyonu ve proje adımı.

Programın öğrenme modülünde gençler, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmek için gerekli temel yetkinliklere yönelik yedi eğitime katıldı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen bu eğitimler, Öğrenmeyi Öğrenmek”, “Tasarımcı Düşünce”, “Analitik Düşünme”, “Sürdürülebilir Yetkinlikler”, “Yaratıcılık ve İnovasyon”, “İletişim ve Takım Çalışması”, “Sunum ve Hikaye Anlatımı”başlıklar altında sunulmuştur.

İş Simülasyonu modülünde öğrenciler profesyonellerle bir araya gelerek iş hayatındaki gerçek sorunlara sürdürülebilir çözümler bulmaya odaklandılar.

Öğrenme modülü ve iş simülasyonu ile kazanılan yetkinlikler, proje düzeyinde deneyime dönüştü. Öğrencilerin oluşturduğu takımlar, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusundadır. SDG 7 – Erişilebilir ve Saf Güç, SDG 10 – Eşitsizliklerin Azaltılması, SDG 11 – Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar ve SDG 13 – İklim EylemiKendi alanlarında kendi projelerini tasarladı.

Gençlerin yeni yüzyıl yetkinlikleri kazanmaları amaçlanmaktadır.

NEXT Gençlik Toplumsal Yatırım Programı’nı gençlerin gelişimini temel almak için başlattıklarını belirten, Shell Türkiye Kurumsal Bağlantılar Müdürü ve Shell&Turcas İcra Kurulu Üyesi Meltem Okyar Perdeci “Türkiye’de 100 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olarak ülkemizden aldığımız gücü ülkemiz için, gençlerimiz için kullanmak bizleri gururlandırıyor. 100. yılımızda başladığımız İLERLEME IDE Program ile gençlere yeni yüzyılın yetkinliklerini kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Birinci yılını başarıyla tamamladığımız programda, gençlerin iş hayatındaki süreçleri deneyimlemeleri, gerçek olayları analiz etmeleri ve sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde projeler geliştirmeleri için bir platform sunduk. Ortaya çıkan yaratıcı ve analiz odaklı projeler, gençlerin yeteneklerini ve programın başarısını görünür kılıyor.”

Science Virus Kurucusu, Şule Yücebıyık “Gençlere, hızla değişen çağın bir adım önünde olmalarını sağlayacak yeni beceriler kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerin yaratıcı potansiyeline inanıyoruz. Gençleri bu potansiyeli ortaya çıkarmaları, daha iyi bir gelecek hayal etmeleri ve harekete geçmeleri için güçlendireceğiz.”

Güçlü uygulama komitesi ve heyeti programa yön verdi

Shell Gençlik Topluluğu Yatırım Programı SONRAKİ IDE katılımcılara iş dünyası ve akademi dünyasından uzmanlarla bir araya gelme fırsatı sunuyor. Danışma Kurulu ve programın delegasyonu, gençlerin başarılarından ilham aldı. Program heyetinde Sürdürülebilir Markalar Danışmanı ve Kolaylaştırıcısı Ahmet Akın, Danışman ve Eğitmen Alp Met, Sosyal Girişimci ve Akademisyen Prof. Farm Kurucusu Hasibe Akın, SKD Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, The Good Factor kurucusu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, Shell Türkiye Kurumsal Bağlantı Yöneticisi ve Shell&Turcas İcra Kurulu Üyesi Meltem Okyar Perdeci, İnovasyon Danışmanı ve kolaylaştırıcı Mete Yurtsever ve Science Virus Kurucusu Şule Yücebıyık.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hafikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu